Otpušavanje sudopere

Naslovna » Odgušenje kanalizacije » Otpušavanje sudopere

Postoji bezbroj načina na osnovu kojih ćete moći da otpušite sudoperu. Neke od njih možete primeniti samostalno, a za neke će vam biti potreban sam vodoinstalater.

Ove savete možete primeniti samostalno ukoliko je zapušenje minimalno:

1. Vrela voda, deterdžent, vakum guma za otpušavanje

Ukoliko je cev nije zapušena u zidu, već je zapušenje lokalnog tipa, koristićete ovu metodu. Ako voda slabo odlazi kroz slivnik ili joj je potrebno dosta vremena da ode, spoj ovih materijala je idealan za vas.

Ako se voda vraća iz sudopere, cev koja je zapušena nalazi se u samom zidu i potrebno je odraditi mašinsko odgušenje kanalizacije. U ovom slučaju ne eksperimentišite, već pozovite stručnjaka – vodoinstalatera Milana koji će brzo rešiti problem.

Dakle, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • vrela voda
  • deterdžent
  • vakuum guma za otpušavanje

Prvo sipajte nekoliko litara vrele vode u slivnik i sačekajte da sva voda ode.

Kako se sva vrela voda povukla, vreme je da začepite odvod i da sipate još vrele vode, a potom u tu vrelu vodu dodajte 100ml deterdženta.

Zatim, otvorite odvod sudopere, i vakum gumom puštajte vrelu smesu u odvod sudopere. Ukoliko ne uspe odmah, pokušajte par puta. Međutim, ukoliko se desi da ne uspe uopšte, pozovite našeg vodoinstalatera.

Posetite ovu stranu kako biste dobili još neke informacije vezane za odgušenje sudopere.

Ukoliko se desi da je problem ozbiljniji, obavezno kontaktirajte našeg vodoinstalatera. Bićete sigurni u posao koji je obavljen. Zapušavanje sudopere može da bude jako neprijatan problem i zbog toga je bitno brzo reagovati.

Najčešći uzroci ozbiljnih zagušenja sudopere su:

  • taloženje masti
  • taloženje otpadaka od hrane
  • taloženje predmeta koji su sasvim slučajno prošli kroz slivnik
  • oštećenje cevi

Imajte u vidu da ovakvu intervenciju ne možete uraditi samostalno. Uz odgovarajućeg vodoinstalatera, rešićete problem bez imalo muke i sprečićete stvaranje novog.

Kliknite da pozovete