Otpušavanje sudopere – saveti za običnog čoveka

Taj trenutak. Svi smo prošli kroz to. Imate punu sudoperu sudova koje ne možete da operete. Sudopera se zapušila. Morate hitno odreagovati i rešiti problem. Pitate se kako otpušiti sudoperu? Ovde ćete dobiti par praktičnih saveta za kvalitetno otpušavanje sudopere i saniranje problema.

Sve ovo se baš dešava kada prosto ne bi trebalo da se desi. Ili nakon slave kada vas čeka čitava armija malih, lepih i prljavih sudova, ili pre neke večere koju ste organizovali za vaše prijatelje pa je potrebno brzo rešiti problem. Ne očajavajte, tu smo da vam pomognemo.

Soda bikarbona i so 

Možemo reći da su soda bikarbona i so provereni način za rešenje problema. Ovo su vam verovatno preporučili sa svih strana. To je jedan od najlakših i najčešćih metoda za otpušavanje sudopere. Sipajte u čašu 100g sode bikarbone i 50g soli. Unesite u odvod i sačekajte da jedinjenje deluje, a onda dolijte vode. Svi neprijatni mirisi će nestati, a vaša sudopera će ponovo normalno funkcionisati.

Soda bikarbona i sirće 

Ovo je malo modifikovana verzija prvog načina. Ovo jedinjenje će pomoći da se problem otpušavanja sudopere sanira u korenu. Prvo, u odvod sipajte 100g sode bikarbone. Obavezno zatvorite sam odvod nekim starim krpama, jer ovo jedinjenje izaziva jake hemijske reakcije. Potom, u odvod dodajte pola čaše alkoholnog sirćeta. Sačekajte da malo odstoji i dolijte mlake vode.

Vešalica 

Uzmite žicu i napravite kukicu na jednoj strani, ubacite u odvod i počnite da se igrate, započnite sa pecanjem svega onoga što je zapušilo vašu cev. Kako ste uspešno upecali sve ostatke hrane u odvodnoj cevi, možete je lepo očistiti prethodnim jedinjenjima.

Skidanje odvodne cevi

Ovo je možda i najbolje rešenje. Jednostavno skinete odvodnu cev i izbacite sav nataloženi materijal koji se skupio u samoj cevi. Vratite je i zavrnite. Tako ćete svakako biti najsigurniji da ste dobro odradili posao.

Sredstva za otpušavanje sudopere

Cevosan extra

otpušavanje sudopere

Ovo je možda sredstvo koje se najviše preporučuje na forumima. U pitanju je slovenačko hemijsko sredstvo za otpušavanje sudopere. Samo sipajte u odvodnu cev i pustite da odstoji par sati.

Mr Muscle

otpušavanje sudopere

Čitajući kritike za ovo sredstvo, shvatio sam da su vrlo oprečne. Dok ga neki hvale, drugi nisu zadovoljni njegovom delotvornošću. On je namenjen za otpušavanje svih cevi.

*Ukoliko nijedan od načina nije uspeo da otpušavanje sudopere dovede do rešenja, možete slobodno kontaktirati našeg vodoinstalatera.

0 Komentari

Ostavite komentar

Komentar će biti odobren nakon pregleda moderatora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije sa bloga

Kliknite da pozovete