Kako otpušiti wc šolju? – probajte sami

kako otpušiti wc šolju

Kako otpušiti wc šolju? Ovo vam se sigurno dešavalo u par navrata. Koristili ste pretraživač kako biste našli adekvatne savete.

Došli ste na pravo mesto. Mi ćemo vas uputiti. Daćemo vam prave savete koji će vam pomoći u saniranju ovog neprijatnog problema.

Ne budite očajni već se bacite na jedan vrlo neprijatan posao. Smatrajte da ćete nakon ovih saveta adekvatno rešiti problem.

Metod Južnokoreanaca

Koreanci vrlo često koriste za otpušavanje wc šolje foliju Ponktu. Danas je postala sve popularniji metod na Zapadu. Ovaj način u potpunosti uspeva da sanira problem.
Verovatno ste se zapitali gde da nabavite takvu foliju. Ne brinite, vrlo dobro će vam koristiti i najobičnija plastična folija kojom ćete oblepiti suvu ivicu šolje u mnogo slojeva. Potom ćete istiskati vodu preko folije i sačekati da deluje. Možete primetiti kako se voda brzo povlači i kako je vaša šolja za tili čas otpušena.

*Naravno ovde ćete puštati vodu dok ne dođe do samog vrha wc šolje i tek ćete tada pritisnuti ka dole kako biste stvorili pritisak.

Topla voda i deterdžent za sudove

Sipajte u šoljicu za kafu deterdžent za sudove i dolijte u wc šolju. Kako ste to odradili, pripremite kofu vrele vode. Napunite wc šolju do kraja toplom vodom.

Sačekajte nekih pola sata da deluje, primetićete kako se voda lagano povlači. Ukoliko se voda nije povukla do kraja, ponovite još jednom čitav proces i sačekajte da deluje. Kada se voda u potpunosti povukla, možete pustiti vodu iz vodokotlića.

Soda bikarbona i tečni sapun

Tečni sapun u kombinaciji sa sodom bikarbonom je jedan od vrlo efektnih načina. Proces pripreme izgleda ovako. Kofu napunite toplom vodom do kraja i rastvorite u njoj nekoliko kašičica sode bikarbone. Prvo dolijte u wc šolju tečni sapun, a potom dodajte rastvor koji ste napravili. Voda će se povući, a vi se nećete ni sećati da ste imali ovaj neprijatni problem.

Soda bikarbona u svim kombinacijama

Za otpušavanje wc šolje možete koristiti sodu bikarbonu u kombinaciji sa limuntusom. Rastvorićete ih u toploj vodi, sipati u wc šolju i sačekati da deluje. Pored ovoga, u kombinaciji sa sodom možete koristiti i:

  • sirće
  • so

Sredstva za otpušavanje wc šolje

Sada ćemo navesti par sredstava za otpušavanje wc šolje koja će vam koristiti i za preventivno sprečavanje problema.

1. WC Net

kako otpušiti wc šolju

Ovo sredstvo se pre svega koristi za prirodne septičke jame kako bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa. Međutim, pokazalo se i kao adekvatno sredstvo za začepljen odvod.Ova formula otapa tvrde ostatke i sprečava da dođe do začepljenja. Tako da, ako je začepljenje šolje u početnoj fazi, slobodno iskoristite ovo sredstvo.

2. tub.o.flo

kako otpušiti wc šolju

Ovo sredstvo jako dobro prolazi na tržištu. Pored otpušavanja vodovodnih cevi, pre svega wc šolje, tub.o.flo će suzbiti i sve nerijatne mirise koje je začepljenje izazvalo. Ima ga kod nas i vrlo je jeftin, a efektivnost je sasvim uočljiva.

Par napomena

*Ne treba uopšte spomenuti da morate imati zaštitne rukavice kod sebe. Ova sredstva su jako opasna za kožu.

*Ako nijedan od ovih odgovora na pitanje kako otpušiti wc šolju nije uspeo da reši problem, budite slobodni da kontaktirate našeg vodoinsalatera.

0 Komentari

Ostavite komentar

Komentar će biti odobren nakon pregleda moderatora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije sa bloga

Kliknite da pozovete